A névjegykártya méretek gyakorlatilag megrendelőnként, de legalább tájegységenként változnak. Bármerre megyünk, mindenhol más-más a kártyaméret, tradícionális megszokások vagy céges preferencia alapján. A bankkártyák mérete 85x55mm, Kelet- és Közép-Európában ez és a 90x50mm-es méret a legelterjedtebb. Nyugat-Európában már szinte csak bankkártya mérettel találkozunk.

A 90x50mm-es méret nagyon jól használható stancolt, színes grafikai elemeket tartalmazó vagy különböző felületnemesítéssel ellátott (fóliázott vagy kreatív kartonra gyártott) névjegykártyának. Jól látható, terjedelmes szöveget lehet rárakni, szépen kiugró grafikai elemekkel tarkítva.

A 85x55mm-es kártyaméretet könnyű tárolhatósága miatt alkalmazzák, legtöbbször saroklerekítve. Az inch és a milliméter közötti kerekítési eltérések miatt az angolszász területeken illetve Észak-Amerikában 2×3.5in vagyis 89x51mm a legelterjedtebb. Kínában 90x54mm, Japánban pedig kompenzálnak 91x55mm-re. Természetesen az egyedi méretek is sokszor használtak szóróanyagként, de eltérő méretük miatt sokan kevésbé szeretik.